חסרים תזונתיים של ויטמינים ומינרלים לאחר ניתוח בריאטרי
נושא תוספי התזונה בתחום הניתוחים הבריאטרים הוא עולם שלם של מדע ומחקר, ויש לגביו הנחיות של איגודים בינלאומיים שמתעדכנות כל כמה שנים בזכות העובדה שיש לנו יותר מעקבים ארוכי טווח על סוגי הניתוחים השונים.
אז מה חשוב לדעת?
הנה 8 טיפים על תוספי תזונה לאחר ניתוחים בריאטרים:
1. חסרים תזונתיים לפני הניתוח קשורים לפעמים לעודף רקמת השומן, כך שעצם הירידה במשקל יכולה לשפר זמינות של מינרלים כמו ברזל וויטמינים כמו ויטמין D
2. לאחר הניתוח צפויה ירידה בסטטוס הויטמינים והמינרלים בגוף, בעיקר בגלל ירידה בצריכה (סוג האוכל וכמות) וירידה בספיגה (בניתוחי מעקף על סוגיהם השונים).
3. חסרים תזונתיים מהווים סיכון להתפתחות תופעות לוואי וסיבוכים ארוכי טווח, כמו למשל מחלות עצם, אנמיה, תת תזונה, הפרעות נוירולוגיות, פגיעה בראייה, נשירת שיער ועוד.
4. ההנחיות לנטילת תוספים שקיבלתם מיד אחרי הניתוח לא יהיו רלוונטיות כעבור 3 חודשים או כעבור שנה, ולכן צריך להיות בייעוץ תזונתי קבוע על מנת לוודא שאתם לוקחים את תוספי התזונה המתאימים עבורכם.
5. סוג ומינון תוספי התזונה משתנה לפי בדיקות הדם, התזונה, סוג הניתוח שעברתם וההיסטוריה הרפואית שלכם, ולכן ההמלצות חייבות להיות מבוססות על התאמה אישית.
6. כל מולטיויטמין שונה בהרכב ובמינון שלו, ולכן לא מספיק לקחת איזשהו מולטיויטמין אלא חשוב לוודא שהוא מתאים לדרישות הגוף שלכם.
7. הדרך הטובה ביותר לשמור על הבריאות שלכם לאחר ניתוח בריאטרי (מעבר לתזונה ולספורט כמובן) היא לקחת תוספי תזונה לכל החיים, שהותאמו לכם אישית על ידי דיאטנית בעלת ניסיון בתחום הבריאטריה.
8. חשוב לעשות בדיקות דם מלאות הכוללות סטטוס יטמינים ומינרלים אחת ל 3 חודשים בשנה הראשונה לאחר הניתוח, אחת לחצי שנה בשנה השניה לאחר הניתוח, ואחת לשנה מהשנה השלישית ואילך.
ועכשיו תורכם - זה הזמן שלכם לוודא שעשיתם בדיקות דם עדכניות, לעבור על התוספים שאתם לוקחים ובמידה ואינכם בטוחים מה נכון לקחת, לקבוע פגישה על כך עם הדיאטנית שלכם.
Comments