top of page

בלון קיבה לירידה במשקל ללא ניתוח

מהו בלון קיבה וכיצד הוא עובד?

בלון הקיבה מוכנס לקיבה ותופס חלק מנפחה, במטרה להגביל את כמות האוכל שניתן לאכול בארוחה ולהגיע לתחושת מלאות מנפח קטן יותר של מזון. הבלון תופס כשליש מנפח הקיבה, וגורם להרגשת מלאות, לירידה בתחושת הרעב ולהגבלת צריכת המזון. 

 

למי הבלון יכול להתאים?

בלון הקיבה ממתאים לאנשים הסובלים מעודף משקל או מהשמנת יתר קלה, ומעוניינים בסיוע חיצוני לירידה במשקל ללא ניתוח. הקריטריונים לביצוע ההתקן הם BMI מעל 27. הפרוצדורה מתאימה גם למטופלים המועמדים לניתוח קיצור קיבה שעליהם לרדת במשקל לקראת הניתוח, בעקבות משקל יתר גבוה מדי (BMI מעל 50), או לכאלו שאינם עומדים בקריאטריונים לניתוח בריאטרי. הבלון אינו מתאים לאנשים הסובלים מבעיות במערכת העיכול, לנשים בהיריון, למי שעבר ניתוח בריאטרי קודם ולנוטלי תרופות מדללות דם. 

 

כיצד מבוצע ההליך?

ההליך מתבצע על ידי רופא גסטרואנטרולוג. הבלון מוכנס דרך הפה אל הקיבה שם הוא עובר ניפוח, כפי שניתן לראות בסרטון המצורף משמאל. משך הפעולה כ-30 דקות. לרוב משתחררים הביתה לאחר כ-3 שעות מהכנסת הבלון.

 

מה מרגישים לאחר הכנסת הבלון?

הימים הראשונים יכולים להתאפיין בתחושת אי-נוחות, התכווצויות או כאבי בטן, בחילות או הקאות. תסמינים אלו לרוב חולפים עם הסתגלות הגוף. בכל מקרה של כאבים חזקים או הקאות בלתי פוסקות יש לפנות לרופא המטפל. 

 

מתי אוכל לחזור לשגרה?

לרוב ניתן לחזור לפעילויות הרגילות מספר ימים לאחר ההליך. יש להימנע מצלילות, ומספורט העלול לפגוע באיזור הבטן כגון אומנויות לחימה. 

 

האם אוכל לאכול מה שאני רוצה?

בימים הראשונים יש להקפיד על תזונה במרקם דייסתי-רך על פי הוראת הרופא או הדיאטנית. לאחר מכן תוכלו לחזור בהדרגה לאכילת מזון במרקם רגיל. בכל השלבי התהליך ובשבועות הראשונים בפרט חייבים לקבל הדרכה וליווי של דיאטנית המכירה את ההליך במקביל לליווי הרפואי של הרופא המטפל.

 

האם ישנם מזונות שאסור לאכול בזמן שהבלון נמצא בגוף?

כן, ישנם מספר מאכלים שיש להימנע מהם. כמו כן יש להקפיד על שתייה מרובה במיוחד לאחר הארוחות על מנת לשטוף את הבלון. יש לקבל הנחיות מדויקות מהדיאטנית שמלווה אתכם.

 

כמה זמן ישאר הבלון בקיבה?

משך הטיפול הוא 6-12 חודשים, ולאחריהם הבלון מוצא מהגוף על ידי הרופא בהליך אנדוסקופי הדומה להכנסתו, שאורך כ-30 דקות. 

 

האם ניתן להכניס פעם נוספת את הבלון?

כן. לאחר זמן המתנה של 2-3 חודשים מהוצאת הבלון, ניתן להכניס שוב בלון לתהליך נוסף. 

 

מהי מידת היעילות של הבלון?

הבלון נועד על מנת לעזור לכם לאמץ הרגלי אכילה בריאים, ללמוד לזהות ולהקשיב לתחושות הרעב והשובע של הגוף ולבחור מזון בריא, מזין ובעל נפח. אי הקפדה על הרגלי האכילה המומלצים, או שתייה מרובה של משקאות ממותקים ושייקים, תפגע בהצלחת התהליך. כמו כן מזונות המכילים כמות גבוהה של קלוריות ושומן בנפח קטן כמו פיצוחים, שמנת, גלידות, חטיפים ועוגיות נכנסים בקלות יחסית לקיבה, וצריכה מופרזת שלהם תפגע בהצלחת התהליך. 

 

האם זה הפיך?

כן. הבלון הוא הליך הפיך, וניתן להוציאו בכל שלב בהליך הדומה לאופן הכנסתו.

 

איפה מתבצעת הפרוצדורה והאם יש השתתפות של קופות החולים בעלויות?

הפרוצדורה מתבצעת במספר בתי חולים המבצעים את ההליך ובמרכזים פרטיים. 

נכון לכרגע קופות החולים אינן משתתפות בתשלום. ניתן לקבל החזרים חלקיים מהביטוחים הפרטיים בהתאם לפוליסת הביטוח. 

 

קרדיט לסרטון: באדיבות ד"ר דין קרן, גסטרואנטרולוג המומחה בטיפולים אנדוסקופיים להשמנת יתר וטיפול בסיבוכים לאחר ניתוחים בריאטריים. למידע נוסף על פרוצדורת בלון מוזמנים להיכנס לאתר של ד"ר דין 

* המידע לא נועד להחליף ייעוץ רפואי.

* כל שינוי בטיפול התרופתי יעשה בהוראת הרופא המטפל בלבד. 

bottom of page