top of page

הצרת קיבה אנדוסקופית לירידה במשקל ללא ניתוח

שימו לב: הפרוצדורה מבוצעת על ידי רופא גסטרואנטרולוג.
לבירור על אופן ביצוע הפרוצדורה, עלויות ושאלות רפואיות יש לפנות לרופא. 

מהי הצרת קיבה אנדוסקופית ללא ניתוח?

מדובר בהליך רפואי חדש יחסית, המבוצעת באמצעות מכשיר הנקרא "אפולו". בעזרת אנדוסקופ מוכנס המכשיר אל הקיבה ונעשית תפירה של הקיבה על מנת להצר אותה. מטרת ההליך להקטין את נפח הקיבה וכתוצאה מכך להגביל את כמות המזון שניתן לאכול, במטרה לאפשר ירידה במשקל ואיזון מחלות הנלוות להשמנה.

 

למי הפרוצדורה יכול להתאים?

הצרת קיבה אנדוסקופית יכולה להתאים לאנשים עם BMI של 30 ומעלה. ישנם קריטריונים נוספים לבחירת מטופלים המתאימים להליך זה. 

 

כיצד מבוצע ההליך?

ההליך מבוצע על ידי רופא גסטרואנטרולוג, בעזרת אנדוסקופ גמיש עליו מולבש מכשיר האפולו ומוכנס דרך הפה אל הקיבה,  שם מתבצעים ההצרה והתפירה כפי שניתן לראות בסרטון המצורף. משך ההליך בממוצע כ 90 דקות. 

 

מה מרגישים לאחר ההצרה האנדוסקופית?

הימים הראשונים יכולים להתאפיין בתחושת אי-נוחות, התכווצויות וכאבים בבטן, וכן בחילות או הקאות. יש להיות בקשר רציף עם הרופא המטפל, ובכל מקרה של כאבים חזקים או הקאות בלתי פוסקות יש לפנות לרופא מיידית. 

 

האם אוכל לאכול מה שאני רוצה?

בשבועות הראשונים יש להקפיד על תזונה במרקם נוזלי-דייסתי-רך על פי הוראת הרופא או הדיאטנית. לאחר מכן תוכלו לחזור בהדרגה לאכילת מזון במרקם רגיל. בכל השלבי התהליך ובשבועות הראשונים בפרט חייבים לקבל הדרכה וליווי של דיאטנית המכירה את ההליך במקביל לליווי הרפואי של הרופא המטפל.

 

מהי מידת היעילות של ההצרה האנדוסקופית?

קיימים מספר קטן של מחקרים היות ומדובר בפרוצדורה חדשה, ולכן יש מעט נתונים בנושא. מטרת הצרת הקיבה היא להקטין את כמות האוכל ולסייע למטופלים לאמץ הרגלי אכילה בריאים, ללמוד לזהות ולהקשיב לתחושות הרעב והשובע של הגוף ולבחור מזון בריא, מזין ובעל נפח. אי הקפדה על הרגלי האכילה המומלצים, או שתייה מרובה של משקאות ממותקים ושייקים, תפגע בהצלחת התהליך. כמו כן מזונות המכילים כמות גבוהה של קלוריות ושומן בנפח קטן כמו פיצוחים, שמנת, גלידות, חטיפים ועוגיות נכנסים בקלות יחסית לקיבה, וצריכה מופרזת שלהם תפגע בהצלחת התהליך. 

 

איפה מתבצעת הפרוצדורה והאם יש השתתפות של קופות החולים בעלויות?

הפרוצדורה מתבצעת במספר בתי חולים המבצעים את ההליך ובמרכזים פרטיים. 

נכון לכרגע קופות החולים אינן משתתפות בתשלום. ניתן לקבל החזרים חלקיים מהביטוחים הפרטיים בהתאם לפוליסת הביטוח. 

 

קרדיט לסרטון: באדיבות ד"ר דין קרן, גסטרואנטרולוג המומחה בטיפולים אנדוסקופיים להשמנת יתר וטיפול בסיבוכים לאחר ניתוחים בריאטריים. למידע נוסף על הצרת קיבה אנדוסקופית מוזמנים להיכנס לאתר של ד"ר דין 

* המידע לא נועד להחליף ייעוץ רפואי.

* כל שינוי בטיפול התרופתי יעשה בהוראת הרופא המטפל בלבד. 

bottom of page